Dag ett

Första skoldagen avklarad och det känns väldigt bra! Det är en liten, men väldigt trevlig klass verkar det som.
Vi kör på hårt från början. Ska ut imorrn och paddla och tälta. Sen på fredag börjar ledarskap och säkerhetskursen. Kul kul kul! Tro detta kommer att bli ett superroligt år! :)

Skolstart imorrn!

Imorrn börjar skolan! Jag längtar, men jag är samtidigt lite nervös. Ska bli skönt att ha gjort bort den första dagen i alla fall :)
Imorse for jag ut och sprang runt Trummen, sen for jag och hämtade mitt tält på Intersport. Typ det minsta och sötaste tält jag någonsin sett. Jag undrar om jag kommer rymmas i det?! "Råkade" köpa ett par jeans också. Måste ju vara fin till skolstarten;) När jag var liten fick jag alltid nya kläder i tid till terminsstarten, så måste väl fortsätta med den traditionen :)

Sen så har jag läst klart det jag skulle i ledarskapsboken, börjat på den andra, lite jobbigare boken. Jag läser sida upp och sida ner, allt går bara rakt genom. Flummig bok nanting!! Men psykologi är väl kanske inte helt enkelt.

Nu ska jag äta kvällsfika och tagga för imorrn.

Tjiing

Lite självdisiplin, tack!

Läsa läsa läsa. Har bestämt att jag ska läsa två kapitel per dag så jag kan börja med nästa bok på måndag. SJÄLVDISIPLIN var är du??

Boken är skitintressant, men tankarna flyger ändå till annat hela tiden. Hur gör man?


Min fina "lilla" engelska bok

En vecka

Nu har jag varit här prick en vecka. Tiden har som sagt segat sej fram, men på nåt vis har det ändå gått rätt fort :)

Idag ringde jag och skällde lite på posten och bokus för att dom slarvat bort mitt paket. Dom skulle skicka ett nytt om ÅTTA DAGAR. Då är det ganska mycket för sent. Men jag kom på att jag har ju ett väldigt fint studentbibliotek just brevid mej, så jag traskade dit, skaffade ett lånekort och lånade ena boken. Den är tjock och på engelska, men väldigt intressant. Känns verkligen som jag har valt rätt :)

Åh, åsså har jag hittat ett elljusspår i en skog. Helt underbart. Det finns en skog här. Lagom långt för en löprunda också.

Tvättade idag också, i världens coolaste tvättstuga. Haha jag blir lätt imponerad av smarta saker jag inte sett förr :P

Med tanke på att jag trivs väldigt bra här för mej själv, utan vänner, utan nånting så lär jag nog trivas hur bra som helst sen när jag lär känna lite folk och börjar göra lite roliga saker :)

Tjingeling

En dag i taget...

Jag har ett tält nu. Och paketet från Engelsons är på ingång. Men inga böcker! Det viktigaste. Jag har ringt Bokus, Ica, Posten. Ingen som vet vart paketet håller hus. Vad gör jag??

Annars så masar dagarna sej sakta men säkert framåt. Var ut och åkte inlines runt sjön idag. En perfekt runda. Åsså har jag hittat en perfekt springrunda också, runt Trummensjön. Bra med sjöar :)
Har pratat med världens bästa Sofie idag också. Åh vad kul det var. Har ju knappt pratat med henne på hela sommarn. Jag längtar såå tills hon och Madde är här!
Och igår pratade  jag med David en stund. Det är så kul att få prata med folk. Uppskattas verkligen! Jag har nog aldrig varit så här tyst så här länge nångång. Vet ju knappt hur min röst fungerar snart! :P


Jag och Sofie i Åre

Ibland får man gnälla lite också...

Det är EN HEL VECKA KVAR tills skolan börjar!!! Vad gör man i en stad där man inte känner nån och nollningen är i full gång och alla har skitroligt, men inte jag, för jag har ingen nollning. MOBBAD!!
Haha bitter eller vad!? Nämen jag längtar skitmycket tills skolan börjar. Har fått klasslistan idag. Man kan ju knappast se på namnen hur trevliga dom är, men det visar då att det är nära nu :)

När man blir lite smått rastlös som jag är nu är det ganska lätt att få pengarna att flyga. Cyklade in till stan idag för att fördriva lite tid och råkade få med mej en tröja hem. Undra vad jag ska hitta på imorrn då? Har ju presentkort på team sportia, kanske kan slänga lite pengar till dom också.

En annan sak jag gjort för att få tiden att gå är att rita. Jag hade som glömt bort att jag kunde det. Eller kan och kan, men det är ganska kul ändå. Har nog inte ritat såhär mycket sen jag gick gymnasiet :)

Sen så blir jag sååå less när ingenting kan funka, utan att man ska behöva ringa och tjata och efterlysa det. Min böcker som skulle ha kommit för en vecka sen syns fortfarande inte till. Dom ska jag ha läst till nästa fredag. Men paketet är försvunnet. Pissbokus!! Och ett annat paket jag beställt frågade jag efter idag och jaa då skulle dom skicka det med en gång. SNABBA, tog ju bara drygt en månad. Grattis! När jag för en gångs skull är ute i tid med saker och ting så blir det ändå för sent. Lika bra jag fortsätter med sista-sekunden-fixet.

Jag vill ha nästa tisdag NU!! :)

Får väl återgå till ritboken i väntans tider!

Tjiing

Fin dag

Måndag idag och imorse vaknade jag av en bättre syn, SOL!
Så på med shorts och linne och cykla in till staan. Skulle lämna igen tältet jag köpte i Skellet. Lite tjaffsigt blev det eftersom dom inte säljer tält på team sportia i växjö, men tillslut så. Sen skulle jag gå på Intersport och köpa det andra bättre tältet. Slut såklart, slut i hela småland. Men han skulle göra en efterlysning till alla butiker i Sverige, hoppas att någon har det. Annars är jag tältlös iaf.

Fick information om kursstarten idag som är nästa vecka. Vi ska vara ute och övernatta redan nästa onsdag. Såg ut att vara väldigt mycket tid ute i fält, som dom så vackert skriver. Vecka 37 ska vi vara ute nånstans hela veckan och paddla kajak. Längtar, kommer bli hur kul som helst!!

Idag var jag ute och gick runt Trummensjön. Tog med mej en bok och satte mej vid vattnet och läste en stund också. Måste ju passa på medans det fortfarande är sommar :)


Teleborgs slott


Min rastplats. Jag bor rakt över till vänster nånstans

Sen har jag kommit på att det inte är säkert att jag har någon nollning. Eftersom det jag ska gå bara är ett år, så finns det ju inga 2or som styr upp det. Men kanske kan hoppa in på nån annans nollning, vi får se :)


Superspännande

Ännu en väldigt spännande dag i Växjö..eller?! Längtar tills skolan börjar så jag har nåt att göra på dagarna och folk att prata med.

Imorse blev det sovmorron ända till tio!! Jag tittade ut och såg grått, grått, grått. Jag hade ju bestämt att jag skulle gå runt Växjösjön idag. Men det regnade ju iaf inte, så jag snörde i mej lite frukost och traskade iväg. (utan kartan) Är väldigt fint runt sjön med massa bänkar man kan vila sej på om man blir trött i benen. Det skulle Sofie gilla ;P Å hon och Madde kommer ju snart, så då får hon se så fina bänkar det finns :D
Hur som helst, när jag hade gått runt halva sjön så börjar det såklart spöregna..inte så länge men jag var lite blöt och mysig när jag kom hem.

Resten av dagen har jag i princip inte gjort nånting. Lagt in en annons på blocket med gamla böcker från när jag gick förskollärare. Hoppas de inte är allt för antika så ingen vill ha dom :P Sen har jag typ suttit och ritat och tjollrat på.

Planerat vad jag ska äta i veckan har jag också gjort. Haha jag har verkligen lite att göra känner jag. Matplanering brukar ligga långt bak i prioriteringen. Men så fort skolan börjar lär jag gå tillbaks till att äta det som går snabbast och lättast att laga!

Så alla där hemma, har ni lite att göra så ring och prata med mej. Jag har tid! ;)

Nu blir det väl en film eller nåt.

Tjoo

Växjö är bra

Nu har mamma och pappa vänt om hemmåt igen. Och min rumskompis Peter är borta så jag har hela lägenheten för mej själv :p
Jag har bara varit i Växjö en dag, men jag gillar det redan. Är väldigt fint här med mycket sjöar och grönområden. Imorse for vi in till stan, som ligger ca 3 km härifrån, för att köpa lite grejer jag var utan. Jag råkade även gå in på Intersport och köpa ett par adidas mjukisbrallor. Som om jag inte hade nog av mjukisbyxor?! Men dom var ju lite snygga också. Jag vet, jag är inte normal. En normal tjej skulle "råka" köpa en klänning eller ett par skor. Men jag har nog aldrig varit normal. Sen hittade jag ett tält som jag nog kommer att köpa. Blev inte alls nöjd med tältet jag köpte i stan, så det får nog bli ett nytt. Dock ganska mycket dyrare men, eftersom vi kommer att vara ute och tälta rätt mycket under kurserna jag ska gå så tror jag att det är värt det.

När vi kom hem från stan visade Peter mej runt här på Campus där vi bor. 3 minuters gång till skolan är ju rätt skönt. Han visade mej även lite inne i skolan. Rätt bra att ha någon som har gått här ett år redan som jag kan fråga när jag känner mej som en liten vilsen höna.

I afton for jag ut och gick en sväng. Kollade gångvägarna in till stan så jag hittar dit utan bil. Är egentligen väldigt lätt att hitta här i Växjö, men än håller jag kartan hårt så fort jag går ut.


Mitt rum sett från ingången


Mitt rum sett från fönstret


Köket som vi delar på

Nu ska jag krypa ner i soffan (som är typ den skönaste) och se en film och äta godis :)

Tjiing

Framme

Nu är jag framme i Växjö, tog endast 16 timmar att köra :P Men det gick väldig bra faktiskt.
Mitt rum här är stort och fint och han jag delar kök och toa med verkar väldigt trevlig. Skolan ligger typ just brevid här så det är skönt, då slipper jag virra omkring och leta den iaf!

Men det kommer nog ändå ta ett tag innan jag har vant mej att jag verkligen är här.
Sista dagarna hemma var rätt intensiva. Ville ju hinna med allt, förutom att packa och städa.
I onsdags tog jag och Isabell en långpromenad. När vi kom till lejonströmsbron var ju den såklart avstängd. Men det kändes ju tokjobbigt att vända om och gå samma väg tillbaks. Så vi klättrade på utsidan av bron så vi fick oss över. För över skulle vi!
På torsdag när jag hade städat klart kom Amanda förbi en stund och pratade lite. Sen for jag till David och pratade lite till med han. Sjukt vad mycket man kan ha att prata om. Konstiga namn, minnen, gamla rullskridskor..ja, allt möjligt! Men kul är det :)

Nu ska vi ut och utforska staden lite.

Tjiing

Sista dagarna..

Nu är det inte länge kvar. Den här sommaren har gått helt sjukt jättefort, fattar inte vad som hände. Bara två dagar kvar nu tills jag drar. Tycker det var nyss jag sökte skolan och nu är jag snart där. Men känns ändå bra nu när jag har boende och fått info från skolan och så.
Igår gjorde jag min sista arbetsdag. Känns som konstigt. Nog för att jag har slutat jobba varenda höst. Så, så konstigt borde det inte vara. Men nu är det som mer seriöst på nåt vis.

I måndags for jag och Amanda och hälsade på Jessica i Sandfors och såg film. Pinoccio. Disneyfilmer måste ju vara det bästa som finns. Nu kanske inte pinoccio ligger på topplistan, men ändå. Och Jessica hade bakat en chokladbollstårta. Farligt gott, går ju typ inte sluta äta.

Igår blev det hyrfilm med David. Sherlock Holmes såg vi. Väldigt sevärd film.

Och nu har jag faktiskt tagit tag i packandet och städandet. Har packat ner alla kläder, nu ska jag bara torka ur alla skåp och så. Sen är det klart för kusinvitamin att flytta in. Men ska ta en paus först och fara ut och springa, sen kanske jag orkar städa klart :P

Ikväll ska  jag vara med Isabell, får se vad vi hittar på. Imorrn ska jag luncha hos mormor och sen packa in alla saker i bilen. Kvällen imorrn är oplanerad än, men nånting kommer jag vilja göra så jag slipper gå och vara nervös!


Bodö i början av sommarn

Sista helgen i Skell

Festen igår blev skitkul. Som det var förr på den gamla goda tiden med ölspel och glada, roliga människor :p
Först kom Isabell till mej och drack lite vin och snacka. Sen vandrade vidare till Jonas där resten av folket var.
Utgång på station sen, men där blev vi inte så långvariga.











Nu börjar jag ha lite ångest för flytten. Eller egentligen inte för själva flytten, tror jag kommer få skitkul där. Men mer att det bara är 5 dagar kvar och så mycket jag vill hinna göra, personer jag vill hinna träffa. Samtidigt som jag har massa saker som jag måste göra, som inte är lika roliga. Jag vill ha längre dagar! :P

One week to go

Nu har nedräkningen börjat! Om prick en vecka drar jag söderut :)
Bara 2 arbetsdagar kvar också. Känns ju rätt så skönt!

Igår blev det middag på Vegas, väldigt gott och trevligt :)

Nu ska jag försöka ta tag i lägenheten. Börja städa och packa lite kanske. Ikväll blir det fest :)


Bra vecka!

I veckan har jag haft fullt upp, och inte av jobb denna gång.
I måndags följde jag med Amanda och Kith till Rönnbäcken och spelade golf. Jag var totalt sämst, men det var lite kul ändå :)

Tisdag for vi ut och paddlade kajak. Jag och Linus gav det som födelsedagspresent till mamma. Det var jätte härligt, vi stannade på en ö och fikade i solen. Blev även ett dopp i havet för mej :)

På onsdag stod ridning på schemat. Jag for till Sandfors och hälsade på Jessica i deras nya, jättefina lägenhet åsså for vi ut på en ridtur i skogen. Var jättekul! Det kändes ju att det var 10 år sen jag red sist, var gode lämmen i 2 dagar efteråt :P Men riktigt roligt var det.

I torsdags fick jag lite ångest att jag bara satt hemma och solen sken ute, så då tog jag cykeln och trampade iväg till kåge för att bli upphämtad med båt av mamma och pappa och deras hund Engla. Vi åkte ut till Bastuholmen och fikade och lekte med Engla. Sen blev vi bjudna på fika i Böviken så då åkte vi dit och fick supergoda laxmackor :)

Fredag blev det stan och spendera MYCKET pengar. Huvva, kändes inte bra när jag skulle betala. Men det är ju saker jag måste ha. Blev ett tält, vandringskängor, våtdräkt, trangiakök och lite annat. Sen till hufvudsaken för att fixa frillan lite. På kvällen tog jag och Isabell ett dopp i älven, sen hjälpe hon mej att färga håret också. Tack tack!

Igår kom mamma förbi med Engla kl 7 på morron för jag hade lovat att vara hundvakt när dom skulle ner till ö-vik. Det var min sovmorron det. Tur att hon är världens mysigaste hund. Kl 10 kom Isabell åsså vandrade vill till systemet för att inhandla till kvällens bravader. Efter det for vi till skatan för lite bad och sol. På kvällen var det ju fest. Mycket trevligt, med mycket trevliga människor. Sen blev det Calles, också väldigt trevligt! (Nog för att jag var lite neg till det först, men blev väldigt bra ändå.) Sen efterfest, kom hem kring 6 imorse. Helt död idag, men har då hunnit en sväng till Frostkåge för att prova sätta upp mitt nya tält. Inte det lättaste, men tillslut så stod det iaf. Provade även mitt söta lilla trangiakök.


Mycket funderingar

Äntligen är min hemska 55 timmarsvecka avklarad. Har hunnit med lite annat än att jobba ändå. I torsdags satt jag och Elin ute på gården och snackade gamla minnen och åt glass. Fredag, min enda lediga dag denna vecka, hängde jag med Isabell. Promenad på morron, mys vid älven på dagen och film på kvällen :) Igår följde jag med Isabell till en stugfest i Stavträsk. Nykter dock, men var väldigt trevligt :)
Idag på timmarna följde jag mamma och pappa på loppis. Fick mej ett par kökslampor. Har varit utan kökslampa sen jag flyttade hit för drygt 2 år sen, så det var på tiden. Sen fika hos morbror.

När jag kom hem från jobbet idag for jag ut å sprang en sväng och nu har jag suttit å kollat lägeheter på blocket i växjö. Mailat en också. Nu är jag mest velig vad för sorts lägenhet jag vill ha. Studentlägenhet, rum hos nån eller egen lägenhet. Är ju för och nackdelar med alla. Egen lägenhet har man ju allt för sej själv, slipper dela toa, kök med andra. Men mindre socialt. Rum hos nån kan vara bra om man går ihop med personen, kan bli skitkul. Dock jobbigt om man absolut inte passar ihop. Studentlägenhet är väldigt socialt, träffa många nya människor. Nackdel är att dela kök, toa med flera personer. Jag får väl se vad som dyker upp och hoppas på det bästa!


RSS 2.0