Idrottslärare och vit kladdkaka

I söndags var jag dönervös inför veckan med idrottslärarna. Nu är det redan torsdag och veckan har gått hur fort som helst. Kul har det varit också! Skitkul att få träffa lite mer folk, hur trevliga som helst var dom :) Och att vara ledare för dom var inte alls så farligt, det var ganska roligt det också :)
Men som vanligt när vi varit ute en hel vecka är jag helt slut, skulle lätt kunna gå och lägga mej nu och klockan är bara halv åtta :P Men ska försöka hålla mej vaken en stund till.

Det var någon anonym som ville ha recept på den vita kalddkakan så här kommer den:

Ingredienser
100 100 g smör eller margarin
200 200 g vit choklad
3 3 st ägg
2 2 msk ljus sirap
0.5 0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 1.5 dl vetemjöl
1 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 1 krm salt
0.5 0.5 dl kokosflingor till att bröa formen

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.

2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.

3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

 

Suuupergod!



Blev en bra dag ändå...

Imorse när jag vaknade kände jag bara Neej jag vill inte paddla kajak idag, jag orkar inte. Men jag bet ihop och for ner till kajakhuset och träffade Sara. Hon var lika otaggad. Vi hittade fiskespön inne i kajakhuset så då tog vi en kanadensare och for ut och fiskade istället. Dock så var vi ju sämst på fiska. Trummen ska vara Sveriges mest näringsrika sjö och alltså ska det finnas mycket fisk, men dom ville då inte ha vårat bete iaf :P

Sen kände vi att vi nog borde träna på kajaktekniken ändå. Vi hade tänkt träna med Saras syster och ha kajaklektion med henne för att träna på det vi ska lära idrottslärarna nästa vecka. Men hon kunde tyvärr inte. När vi paddlade tillbaks mot bron såg vi två killar sitta där så då frågade vi dom om dom ville paddla lite kajak. Och det ville dom. Dom var från Tyskland så vi fick snacka engelska hela tiden. Inte det lättaste när det är massa kajakdelar och konstiga ord, men vi lyckades få dom att förstå med nån sorts svengelska iaf :P Det var ganska kul och killarna, Mike och Daniel, verkade också tycka det var kul :)

När vi var uppe på land igen var klockan efter fyra, så vi hade alltså varit ute i fyra timmar. Det kändes i magen, den var tom. Så då for jag och Sara och käkade lite välförtjänt pizza. Ikväll ska vi se film och baka den vita kladdkakan som vi gjorde när Sofie och Madde var här! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Tjiiingeling

Plugghästen är framme

Jaa, nu sitter jag här klockan nio en fredagkväll och har ingenting för mej. Förutom att plugga då. Kulit!

Igår var typ världens längsta dag kändes det som. Paddling med klassen på morron, som gick sådär. Sen planering av nästa vecka. Trodde aldrig vi skulle bli klara. Är mycket mer att tänka på än man tror. Kommer upp nya saker hela tiden. Men tillslut fick vi nog ordning på det mesta. Nu är det bara egenträning och plugg kvar.

Var hemma halv sex igår. Halv sju började Muskelpasset jag skulle på. Så det var bara att slänga i sej lite mat och he sej iväg igen. Jag var nära att skita i träningen, men jag har ju ändå ett mål med min träning och det gör mej lite mer peppad. Så jag var där redan klockan sex och värmde upp i 20 min. Sen muskelpasset med skivstång i en timme. Är gode lämmen idag kan jag ju säga. Har ju knappt rört mina muskler på ett år typ. Men jag ska nog få dom att vakna upp från idet.

När jag kom hem igen ringde jag och pratade med Amanda. Har inte pratat med henne sen jag flyttade hit, så det var jättekul :)

Imorse for jag, Ida och Sara ut och paddlade och övade på delarna vi ska hålla nästa vecka. Känns ändå rätt okej nu. Sen for jag och Sara på stan en stund. Köpte en pannlampa. Yeey vad kul. Fattigast i världen också. Men men, är man en skogsmulle så är man!

Ikväll har jag pluggat lite, (jag vet, skitroligt fredagsnöje) sett film och ätit onyttigheter.

Och imorrn blir det paddling med Sara. Surprise! Efter den här kursen kommer jag väl aldrig mer vilja paddla kajak ;)

+ =

Tjiiing


Träna, träna, träna

Fortsatt planering, kajakträning, plugg, middag, genomgång på gymmet, spinning och core pass. Så har min dag sett ut idag! Inte helt fel.

På morron gjorde vi planeringen så gott som klar, nu är det bara att träna på dom delar jag ska hålla i. Det är ju ändå blivande lärare vi ska lära. Läskigt :P
Efter lunch for jag, Sara, Per och Mattias ut på Trummen och tränade lite kajakteknik och räddningsövningar. Det var kul! När kajakerna var inne i förrådet igen och vi ombytta och varma så for jag hem och pluggade lite på min del. Jag är dock sämst på plugga, men jag har ju hela helgen på mej att få in det.
Efter middagen trampade jag till Olympen för en genomgång på gymmet. Kände att det var typ hundra år sen jag gymmade sist och behövde lite uppdatering. Plus att det är ett helt nytt gym med helt nya maskiner.
Och det var inte en ful instruktör, nu jävlar ska det gymmas ;)
När jag hade dreglat klart på instruktören och gått igenom maskinerna gick jag ner en trapp och körde 90 minuter spinning/core. HUH!! Råjobbigt, men såå skönt efteråt!


Snart ser jag ut så ;)

Imorrn blir det mer kajakträning innan det är helg. Den här veckan har gått tokfort. Det gillas! :)

Planeringsvecka

Nästa vecka ska vi vara i matvik och ha kajakkurs för dom såg pluggar till idrottslärare. Det kommer bli spännande! Vi har ju inte paddlat så mycket själva och nu ska vi lära ut det till andra. Så idag har vi  i alla fall planerat och gjort schema för nästa vecka. Känns rätt kul ändå. Jag har ju som en liten skräck att prata inför okända folk, men just nu är jag ändå rätt peppad. Nervös såklart, men peppad! Så imorrn och resten av veckan fortsätter planerandet och kajakträning. Rätt skön vecka, även fast det är mycket att göra. Tror jag gillar mest att få sova i min säng. Det är verkligen guld värt.

Ikväll blev det ett corepass. Det är så sjukt skönt att få träna igen. Önskar bara att jag hade lite mer tid över till det. Imorrn blir det gym och möjligtvis spinning/core. Måste ju passa på medans jag är hemma. Nästa vecka är vi ju som sagt i matvik hela veckan så då blir det ingen träning!

Nu tror jag att jag ska göra lite kvällsfika och se idol. Tv4play är bra! :)

Träna

Idag har vi suttit inne på skolan och haft lektion. Typ första gången. Gud så skönt det var! Det skulle jag ju knappast tycka om vi bara var inne. Men bra med lite variation. Imorrn ska vi också vara inne i skolan. Kul att få se lite annat folk också. Annars ser vi mest träd, stenar, vatten, och nån fågel kanske.

Idag köpte jag träningskort och tog ett spinningpass också. Fy fan! Inte för att det var jobbigt, det är bara skönt när det är jobbigt. Men man svettas som fan. Och såklart så hade jag ju glömt ta med mej en handduk. Fräääscht! Men skönt att få komma igång och träna lite. Ska försöka träna så mycket som möjligt i veckan för nästa vecka åker vi ner till Blekinge igen. Men i veckan får jag sova i min säng hela veckan. Underbart!! :D

Sköna, lediga helg!

Det har varit grymt skönt att vara ledig i helgen. Jag ångrar inte att jag hoppade av den andra kursen.
Det har regnat hela helgen, men jag har bara njutit av att jag inte behövt göra nånting alls.

Igår hade jag tänkt cykla in till stan och shoppa lite. Jag satt och väntade på att det skulle sluta regna hela dagen så jag skulle kunna fara. Men det slutade aldrig. Så det blev ingen shopping. Blev film istället och nötter. Inte helt fel.

När jag satt och såg film hörde Sara av sig och ville hitta på nånting. Så då tog jag bussen och åkte bort till Hovshaga hem till henne och drack lite vin. Sen ville vi ut så då åkte vi tillbaks hit och gick på Sivans. En timme i kö denna gång också. Dom måste verkligen göra nånting åt kösystemet. Det funkar ju inte för fem öre. Man ska ju inte måste stå i kö i timmar varje gång man ska ut. Väl inne var det väldigt roligt, mycket fulla, glada, trevliga människor. Själv var jag typ nykter. Vi hällde i oss flera drinkar, men måste ju ha varit vatten i dom. Det enda som hände var att jag blev pissnödig. Lika bra kanske, inte så bakis idag!

Idag for jag på stan, på team sportia, och köpte lite nya träningskläder och skor. Imorrn ska träningskort inhandlas! Känner mej jättetaggad på träning just nu.

Ikväll pratade jag och Sara om att fara och åka wakeboard, men det är inte säkert det blir. Men jag hoppas vi hinner med det nån gång i höst. Skulle vara skitkul! :)


Träningslinnet jag köpte. Följde med hem gjorde även ett par träningsbyxor och skor.

Fredagsmys


Veckan i matvik

I veckan har jag befunnit mej i Matvik i Blekinge och paddlat kajak med Friluftslivklassen.
Paddelteknik, räddning, turplanering och turpaddling har stått på schemat. Har varit superkul, men det tar verkligen på krafterna. Det var inte mycket energi kvar sista dagen. Och att jag hade blivit förkyld gjorde ju inte saken bättre.

I helgen skulle jag egentligen också vara i Matvik för Ledarskap och säkerhetskursen. Men jag bestämde igår att jag skulle hoppa av den. Jag pallar ju knappt några dagar ute i tält, hur ska jag då orka en hel vecka? Plus att det aldrig någonsin finns tid till plugg när vi är ute hela hela tiden. Så det är bättre att jag gör ett bra jobb på en kurs istället för att jag det halvdant på två.



Idag skulle jag ha sovmorron. Det gick ju bra. Halv 9 plinga det på dörren. Då var det nån elgubbe som skulle byta nånting i elskåpet...typ. Sen har jag ringt valnämden i Skellefteå eftersom mitt röstkort är skrivet i Skellefteå, men jag vill ju rösta här. Har också ringt Campus i Skellefteå eftersom CSN inte vill ge mig pengar om jag inte får godkänt att jag gick klart sista kursen på förskollärare. Sen fick jag ett städil och städade hela lägenheten från golv till tak..nästan iaf!
Snart ska jag gå och förtidsrösta och kanske ta en promenad, sen kanske ta det lugnt ett tag..om jag kan. Borde vila så jag blir frisk nångång. Men jag blir så himla rastlös. Skulle boka tvättid idag. Enda tiden som fanns var 19.30-22 ikväll. Så jag får en väldigt rolig fredagkväll. Fast det är ändå bättre än att måsta sova i tält hela helgen. Då kan jag hellre tvätta hela helgen :P

Jaa det där var ju väldigt intressant.

Bajj

Underbar helg med underbara vänner


Nu har Madde och Sofie vänt om norrut igen. Jag saknar dom redan! Det har varit helt fantastiskt roliga och mysiga dagar med dom :)

I tisdags skulle vi i klassen ut på en liten vandring genom växjö, fullpackade med tält och allt. Det var väldigt kul, men lite tungt. Flottbygge blev det också. Det var lite spännande.



Flottbygget i full gång. Fin kväll på Musön.
Torkställning vid elden. Mys vid brasan på kvällen.

När vi kom hem från vandring var Sofie och Madde hos mej. Det var så himla kul att se dom. Var ju väldigt längesen. Vi gick i alla fall in och käkade lite middag och svirade om till partyoutfiten. Sen började vi vandra mot Micke där klassfesten ägde rum. Det var kul att träffa klasskompisarna utanför skolan också. Men jag var rätt trött efter 2 dagar i skogen så jag, Sofie och Madde for efter 12 nångång. Vi gick in till stan för att kolla om det var öppet något uteställe. Dock inte så troligt eftersom det var en torsdag. Men vi hittade ett ställe som hette Harrys som hade öppet. Men då stängde dom kl 1, så vi hann typ in 2 min så fick vi gå igen. Men det gjorde inte så mycket. Vi hade kul ändå. Vi började traska hemmåt vid Växjösjön och tog massa fula kort. När vi kom hem gjorde vi våfflor och tryckte i oss och satt och pratade halva natten :)





Fredag for vi till Idrottshallen och klättrade lite. Mattias följde också med. Men energin var som inte riktigt med, fårstår inte vart den for :P Men det var kul ändå. Sen gick vi och hyrde en film, köpte ost och kex och ingredienser till vit kladdkaka. När vi kom hem käkade vi en väldigt efterlängtad pizza, bakade kladdkakan, (som var den godaste någonsin) och såg en film. Soraya M. Väldigt hemsk, sanningsbaserad film. Mycket sevärd. Vi hade en riktig myskväll. Efter den filmen ville Madde och Sofie se en till film. Men jag var helt död så jag gick och la mej medans dom såg film. Kul jag är då:P

Sen blev det lördag och Madde skulle med tåget hem. Så vi följde med henne till tågstation, sen gick jag och Sofie på stan en stund och fikade lite och så.

Kvällen var vi lite veliga om vad vi ville göra, om vi skulle festa och gå ut eller göra nåt lugnt. Så då fick tärningen bestämma vad vi skulle göra hela kvällen. Den bestämde fest.

Först besämde den vart vi skulle äta och det blev på golvet i mitt rum.


Den fick också bestämma vilken musik vi skulle lyssna på under kvällen. Först blev det Disneymusik, sen dansband och avslutningsvis lite Björn Rosenström för att få igång festpeppet ordentligt innan utgång.

Klädvalet fick den också bestämma. Det blev kjoltvång. Och för att göra det lite roligare så bestämde vi att se lite lika ut. Så svart kjol, lila linne och skjorta blev det. Och att vi råkar ha likadana glasögon gjorde det ju bara ännu bättre.





Vi spelade lite ölspel, åt ost och kex, sjöng norsk kareoke och skvallrade om allt mellan himmel och jord. Man kan ha väldigt kul på fest även fast man bara är två stycken!




Vi bestämde att vi skulle försöka ta oss in på studentpuben Sivans, även fast Sofie inte är medlem. Det var världens jäkla kö när vi kom dit. Och som dom flesta vet så är inte jag något större fan av köer, men jag var lugn och stod så snällt i kön i EN TIMME!! Men vi fick oss in iaf. Så vi var rätt nöjda. Var skitkul där inne. Bara en massa studentfolk. Såklart! Vi fortsatte med tärningen där inne och den fick bestämma vad vi skulle dricka. Blev en drink. Sen hittade vi nå snubbar som tyckte att våran tärningslek var kul och hakade på. Då bestämde tärningen att vi skulle bada. Så vi vandrade ner till Trummen och tog ett nattdopp. Mycket härligt.


Sen bestämdes det att vi skulle byta kläder. Tjejerna i killarnas och tvärtom. Mycket sexigt!








Ja, rätt spårad kväll men kul som fan hade jag! :)

Idag följde jag Sofie till tåget, sen for jag och handlade för veckan. När jag kom hem skrev jag klart uppgiften som ska vara inlämnad imorrn. Nu ska jag bara städa lite och laga lite mat, sen ska jag slöa i soffan och ladda för veckan. En hel vecka i Matvik i tält. Lite lagomt peppad sådär. Men ska bli kul att paddla kajak iaf :)


Tack Sofie och Madeleine för en underbar helg! :)

Mer tid, tack!

Första veckan jag var här gjorde jag allt för att få tiden att gå. Nu får jag inte tiden att räcka till. Men det är kul när det är mycket, det är ju bara roliga saker. Det är väl kanske de viktiga sakerna jag prioriterar bort, men man måste ju få ha kul också :)

Idag har vi varit ute i skogen och orienterat. Jag minns att jag inte tyckte att orientering var så superkul när jag gick skola och skulle ha det på idrotten. Men nu tyckte jag det var skitkul! :)
Efter skolan for jag, Mattias och Micke och klättrade lite. Det är så kul att klättra, bara lite frustrerande när jag inte klarar det jag vill. Men det är väl bara att fortsätta träna :)

Imorrn ska vi ut och vandra och tälta. Blir nog kul. Vandra brukar jag gilla i alla fall :)

Sen är det torsdag och på torsdag kommer Sofie och Madde!! :D:D Och på torsdag är det även klassfest!! :D:D Underbart!

Effektiv dag!

Blev en effektiv dag idag. Tvättade och tog en löprunda på morron. Skola några timmar på eftermiddan, hem och snöra i sej lite lunch, till olympen för ett dansträningspass, hem, duscha, till Micke och boka Spanien. Så nu är det klart, den 21 oktober lyfter planet mot Alicante för klättring i tio dagar! KUL!! :D

Imorrn blir det lite orientering, kan ju bli spännande :)

Helgen i Blekinge

Ska börja med att tacka Elin som hjälpt mej med designen på bloggen. Supersnällt! Tack så mycket :)

I helgen har jag befunnit mej i Blekinge, Matvik för Ledarskap och säkerhetskursen. Det har varit en väldigt intensiv och lärorik helg. Ibland kände jag mej väldigt bortkommen och malplacerad eftersom man egentligen skulle ha dokumenterad erfarenhet inom ledarskap. Alla utom jag hade ju det. Hela gruppen bestod av lärare och instruktörer av något slag. Alla vana att prata inför folk. Men då har jag ju väldigt många att lära mej av i alla fall.
Det har varit teori och praktik om vart annat i helgen. Paddelteknik, lek i vattnet, säkerhetsövningar, diskussioner, litteraturgenomgång och mycket annat. Igår när jag kom hem dog jag i sängen ett tag. Sängen har nog aldrig varit så skön. Och duschen, helt underbart att få ta en varm och skön dusch efter 3 dagar med iskallt saltvatten. Man uppskattar verkligen saker man annars tar för givet när man varit ute och sovit på en tunt liggunderlag och frusit halva natten, gjort sina behov i en grop i skogen, lagat mat i gaskök på marken.

Pratade med Sofie och Hanna igår kväll. Jag saknar inte Skellefteå speciellt mycket, men jag saknar alla kompisar hur mycket som helst!


Fina vänner juldagen 2008. Elin, Sara, Madde, Sofie, jag. SAKNAR!!

Nu ska jag iväg på skolan en liten stund.

Tjing

Roliga dagar med paddling

Det är mos i min hjärna och spaggetti i benen. Vilken skön känsla!

Har nu varit ute två dagar och paddlat kanadensare och campat på en ö. Hur kul som helst, men mycket, mycket att ta in. Vi har gjort massa roliga lekar och övningar ute på vattnet med kanoterna som har gjort att vi fått bada. Varmt och skönt. Men i helgen blir det ännu varmare, då blir det bad i havet! Fast då åker nog våtdräkten på tror jag.
Imorrn åker vi ner till blekinge för att starta ledarskap och säkerhetskursen. Fredag till söndag och kajak står på schemat. Det är allt jag vet, men det lär ju vara en massa mer :)

Ikväll följde jag med två stycken från klassen till Idrottshuset och klättrade lite. Det var kul, men jag var astrött så jag blev inte så länge. For på willys å köpte choklad som jag sitter och trycker nu istället :P

Önskar verkligen att jag hade tagit lite bilder dessa dagar. Det går som inte beskriva i ord hur roligt, mysigt, givande det har varit.

Nu ska jag trycka mer choklad, så hörs vi efter helgen :)

tjoo

RSS 2.0